עיריית חיפה יושבת בבניין היסטורי, שנבנה בתחילת המאה ה-20. לב הבניין הוא אולם המליאה, שבו מתקיימים דיונים מועצת העיר. העירייה החליטה לשפץ את אולם המליאה הישן – תוך הקפדה מלאה על שמירת המבנה האדריכלי המקורי המיועד לשימור – כך שיכלול את כל אמצעי המדיה והמחשוב המתקדמים ביותר, הנדרשים כיום באולמות דיונים.
שימור אדריכלי. בניין עיריית חיפה הוא בניין ל"שימור מחמיר", כלומר אסור לבצע בו כל שינוי ויזואלי, פנימי או חיצוני, שפוגע במראהו המקורי. לכן, נדרשו פתרונות יצירתיים, שיאפשרו להכניס את הציוד הטכנולוגי לאולם המליאה, מבלי לפגוע במבנה ובנראות החדר או הבניין.
מאחר שמדובר בבניין לשימור, נוצרו מגבלות רבות ברמת התשתית. שולחן הישיבות מוקם במרכז החדר, ונדרש לחבר אליו אמצעים טכנולוגיים רבים, מבלי לחצוב ולפגוע ברצפה. הפתרון שנבחר היה קידוח ישיר מתוך חלל התקרה של הקומה התחתונה, ישירות לשולחן המליאה, לעמדות העיתונאים ולשולחן הנשיאות, והעברת כל התשתית בצורה נסתרת לחלוטין מן העין, בחלל התקרה של הקומה התחתונה.
אסתטיקה. בשל אופי המבנה, ניתן דגש מיוחד לעיצוב האדריכלי ולהיבטים האסתטיים של הפרויקט. לכן, בכל שלב נדרשו פתרונות 'נקיים' ויצירתיים לכל האתגרים הטכנולוגיים.
מדיה קומפאס תכננה ובחרה, לצד אדריכלית הפרויקט, אביזרים טכניים שמשתלבים ומחמיאים לעיצוב המהודר של האולם ושולחן הישיבות. כל אביזר טכני נבחר בקפידה, כך שיתאים לעיצוב האדריכלי. כך למשל נבחרו שקעים כהים ומיוחדים לשולחן הישיבות, העשוי מעץ אגוז יוקרתי. ירידה זו לפרטים שמרה על האווירה המכובדת ועל עיצובו המרשים של האולם.
מערכת הגברה. הבניין נבנה במקור לפני כ-100 שנה, לכן בתכנון המקורי לא בוצעה חשיבה על אקוסטיקה, ובוודאי שלא על הוספת מערכות הגברה מתקדמות. אלא שבאולם המליאה כיום, יש חשיבות רבה למערכת הגברה שתותאם לקהל של עשרות אנשים, שיושבים באזורים שונים של החלל (חלקם סביב שולחן הדיונים, חלקם כקהל). לכן, נדרש פתרון הגברה שיאפשר למשתתפים ולקהל לשמוע היטב את הנאמר בדיון.
לאחר תכנון אקוסטי מעמיק, מדיה קומפאס בחרה ברמקולים מיוחדים (שלרוב משמשים בכנסיות), שהותאמו לאולם. מדובר ברמקולים בעלי יכולות ייחודיות ודקים במיוחד, שניתן היה להבליע בתוך האלמנטים האדריכליים, וכך לשמור על נראות המבנה האדריכלי המקורי של החלל.
אמצעי מדיה. הפרויקט דרש אמצעים רבים טכניים רבים, בהם: הקרנת מצגות, הקלטת ישיבות, העברת שידורים חיים באינטרנט, שיתוף הקהל בישיבה, חיבור לשיחות ועידה, קיום הצבעות אלקטרוניות, ניהול ישיבות באופן דיגיטלי, וכן הלאה.
חלק מהפתרונות יועדו לכל משתתף פעיל בדיונים: מיקרופון, פאנל כפתורים להצבעה, מיקום לחיבור לפטופ, אפשרות להציג מהלפטופ, ועוד. בנוסף, הפרויקט כלל הקמה של נקודות גישה ועבודה לעיתונאים, כדי שיוכלו לחבר לפטופ, להקליט את הישיבה, או לשדר שידורים חיים לפניה, במהלכה ואחריה.
מאחר שמערכות התקשורת והמולטימדיה היו חייבות לפעול זו לצד זו, כמערכת אחת, תכנון התשתית והשידור באינטרנט היה מורכב.
תכנון הקרנת המדיה באולם בוצע בשיתוף אדריכלית הפרויקט. בחזית האולם, בחלק האחורי של הבמה, נבנה מייצג מזכוכית (לכל רוחב הקיר). המייצג נבנה משני חלקים, ונפתח באמצעות מנועים, הנשלטים ממערכת המולטימדיה. קיר האולם, שנחשף כשהמייצג נפתח, נצבע בצבע מיוחד. כזה שמאפשר להקרין עליו ישירות, ללא צורך במסך הקרנה. למבנה גם הותאם מקרן עם עדשה מיוחדת, המוסתר בתקרה, ושניתן להוריד אותו לשם הקרנות, רק בעת הצורך.
פשטות. דרישה מרכזית בפרויקט הייתה לייצר פתרונות שיהיו קלים ופשוטים לתפעול, ע"י צוות העובדים הקבוע במקום. כך שגם אנשים שאינם בעלי רקע טכני, יוכלו לתפעל בקלות את המערכת.
לשם כך, מדיה קומפאס עיצבה ממשק משתמש אינטואיטיבי, פשוט ונוח לתפעול, בדגש על כפתור אחד לכל פעולה.
השאירו שם וכתובת מייל ונדאג שתשארו מעודכנים